Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Potrivit organizatorilor, tinerii au fost foarte pregătiţi, fapt pentru care punctajul strâns a făcut dificilă departajarea acestora.

Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa a găzduit festivităţile de premiere din cadrul celei de-a doua ediţii a concursului de lectură „Înfruntarea cărţilor“. Competiţia s-a derulat de la începutul lunii martie, până în la sfârşitul celei de-a doua decade a lunii aprilie, şi a fost organizată de biblioteca bocşeană, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Tata Oancea“ din localitate. Înfruntarea propriu-zisă s-a derulat în cadrul săptămânii „Şcoala altfel“, la care au participat 18 din cei 21 de elevi înscrişi în cursă.

„În urma punctajului obținut, cea mai bună prezentare a fost considerată cea susţinută de elevul Andrei Greculescu, din clasa a XI-a, acesta fiind desemnat și cititorul anului. Cartea prezentată se intitulează «Metro 2033», a scriitorului rus Dmitry Glukhovsky, și a fost lecturată varianta în limba engleză; titlul de cea mai bună carte a fost atribuit elevei Mădălina Pintea, tot din clasa a XI-a, care a prezentat volumul «Inteligența materiei», semnat de Constantin Dulcan. De asemenea, datorită punctajului foarte apropiat, au fost atribuite încă două premii: elevului Paul Popuța, din clasa a IX-a, cel mai tânăr cititor al ediției, acesta prezentând volumul «De vorbă cu Emma», de Vitali Cipileagă; premiul pentru cea mai amplă prezentare a fost atribuit elevei Denisa Bunda, din clasa a XII-a, pentru prezentarea volumului «Ultimul cântec», de Nicholas Sparks“, ne informează Gabriela Şerban, managerul bibliotecii bocşene.