Cu această ocazie a fost lansată şi antologia de poezii «Sălaşe în iarnă» precum şi cartea „Muntele şi poezia“ care analizează lirica poetului Doclin. Poetul este el însuşi o poezie ale cărei versuri seamănă adesea cu zâmbetul curat al unei mame ce îşi priveşte pruncul bucurându-se de frumuseţile cele mai simple şi mai curate ale vieţii.
Lui Octavian Doclin, cel mai bun poet al judeţului în accepţiunea lui SorinFrunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, instituţie ce s-a îngrijit ca lansarea volumului „Sălaşe de iarnă“ să fie o reuşită, pare să nu-i sece niciodată călimara, iar sufletul pare să-i fie veşnic precum o primăvară. Născută din amor pentru literatură şi hrănită cu dragostea pentru creaţia memorabilă, poezia lui Octavian Doclin reuşeşte să transforme vorbele în simţiri reale. Ca o flacără ce pare că aleargă de-a lungul unui cerc, Octavian Doclin a împlinit 60 de ierni la fel de calde precum primăvara sufletului său, lucru ce l-a demonstrat ieri, când, în loc de discursuri sofisticate poetul a făcut pentru ce a fost născut: a recitat într-un fel în care numai domnia sa ştie şi poate.
„Sufleteşte, poetul Octavian Doclin este foarte tânăr, însă dicuţiile pe care le-am avut m-au făcut să înţeleg că timpul a trecut şi pentru el. Acesta este un moment de împlinire pentru Octavian Doclin, un moment care îl consacră ca fiind cel mai mare poet pe care l-a dat judeţul Caraş-Severin. Atât prin densitatea operei sale, cât şi prin calitatea ei, în opţiunea mea Doclin nu are concurent în Caraş-Severin atunci când vine vorba despre tainele scrisului“, a spus Frunzăverde. Şi Doclin a mulţumit prin versurile-i pline de putere.
Pentru întreaga s-a activitate, poetul a primit din parte Studioului Radio Reşiţa titlul de „Senior al poeziei“ iar din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale o diplomă de merit pentru «conservarea şi promovarea culturii şi tradiţiei».
Primul poem al poetului aniversat ieri la Reşiţa a văzut lumina tiparului încă din 1968, atunci când acesta a debutat la revista Liceului din Grădinari, poemul fiind semnat Octavian Chisăliţă. Apoi, în 1970 apare primul poem semnat cu pseudonimul Octavian Doclin.
Tot ieri a fost lansată şi cartea „Muntele şi poezia“, semnată de Ionel Bota, carte în care autorul prezintă lirica lui Octavian Dolcin.
Anca Preda
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro