Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta spunea prefectul Octavian Ţunea vizavi de miniştii care vin în judeţ şi nici nu anunţă.

În şedinţa Guvernului de miercuri, premierul Emil Boc a cerut intensificarea dialogului social la nivelul prefecturilor şi ministerelor, prin intermediul comisiilor de dialog social, rezultatele discuţiilor ajungând şi la primul ministru. În ultima conferinţă de presă, prefectul judeţului, Octavian Ţunea, spunea că între prefecturi şi autorităţile centrale există o lipsă de comunicare.

Eu am semnalat premierului că între Executiv şi populaţie, între Guvern şi Instituţia Prefectului, a fost o proastă comunicare. Spun asta pentru că, de exemplu, populaţiei nu i s-a transmis clar necesitatea măsurilor de austeritate. În plus, aceste măsuri nici nu s-au aplicat peste tot. De exemplu, reducerile bugetare au existat, dar nu şi la nivel înalt. Oricum, nimeni nu a luat acele măsuri de plăcere. Uitaţi-vă în jur, la alte ţări, la Ungaria care se prăbuşeşte, la Grecia care e într-o grevă continuă. Nu spun că nu e greu, că nu e sărăcie dar, de bine de rău, România s-a stabilizat“, spunea prefectul.

Şi proasta comunicare dintre Guvern şi instituţia pe care o conduce a fost exemplificată de Octavian Ţunea: „Trec miniştrii prin judeţ ca balerinii şi noi nu ştim. Bine că se întâlnesc cu nu ştiu ce primar şi prefectul nu este informat. Or, lucrurile acestea nu sunt normale“.

Nina Curiţa