Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Felix Borcean a anunțat zilele trecute că Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș va beneficia de importante fonduri guvernamentale pentru reabilitare…

…iar conducerea unității sanitare vine cu detalii concrete despre modernizările care se vor realiza până la finele lui 2017. Potrivit conducerii SMUC, faza I din Masterplanul general de reabilitare a unității sanitare, care va demara in acest an, cuprinde lucrări de reabilitare și reparaţii capitale. Mai exact, spitalul va avea și etajul 8, unde se vor construi 5 spații de cazare cu 2 camere, destinate medicilor angajați cu contract-normă întreagă, pentru atragerea personalului medical de specialitate, dar și spațiile tehnice necesare pentru asigurarea funcționalității echipamentelor ce vor deservi noul Bloc operator centralizat, secția A.T.I., precum și spațiile destinate zonei sterile.

„În ceea ce privește modernizarea etajului 7, aceasta presupune un nou Bloc operator centralizat compus din 6 săli de operație, pentru ortopedie/ traumatologie, oftalmologie, ginecopatie, chirurgie aseptică, chirurgie septică și chirurgie infantilă. Totodată, la etajul 7 vor fi recompartimentate și amenajate 4 saloane de terapie intensivă cu 15 paturi, prevăzute cu spațiu special de monitorizare și semnalizare 24 de ore din 24 a stării pacienților, vestiare filtru medical, spații de lucru transfuzii, spații de stocare sânge și probe biologice, spații depozitare aparatură farmaceutică/materiale sanitare, spații laborator determinări urgențe precum și camere de lucru și odihnă pentru personalul medico-sanitar. Etajul 7 va mai fi dotat cu aparatură și echipamente medicale, instalații de ventilație, decontaminare, detecție incendiu, hidranți interiori sau monitorizare video”, precizează conducerea SMUC într-un comunicat de presă.

Valoarea totală estimativă necesară Fazei I a investiției este de 27,3 milioane lei, cu finalizare în decembrie 2017, iar până la finalul acestui an trebuie cheltuiți peste 7.5 milioane lei.