Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de proiect a prezentat felul în care reintroducerea tramvaiului va schimba faţa Pieţei Republicii din Reşiţa.

Proiectul tramvaiului reşiţean a generat, pe reţelele de socializare, dezbateri reale vizavi de cât de viabile sau de bune vor fi schimbările în trafic pe care le presupune iniţiativa. Acum, echipa de proiect iese la rampă cu altă porţiune din proiect, care vizează Piaţa Republicii, acel loc amplu, tronson lărgit, care s-a dovedit a fi, nu o dată, generator de accidente rutiere. Cum va arăta, în viitorul apropiat, ceea ce a fost unul dintre cele mai mari târguri ale Reşiţei de altă dată? Imaginile, postate pe internet, ne-au surprins şi pe noi într-un mod plăcut.

În mesajul publicat, echipa de proiect făcea referire la proiectul de reintroducere a tramvaiului, de peste 40 de milioane de euro, depus de Primăria Reşiţa, în ultima zi a anului trecut: „Cererea de finanțare pentru proiectul de reintroducere a fost depusă în platforma MySMIS, în prezent aflându-se pe circuitul administrativ de evaluare a aplicației. Valoarea totală a cererilor depuse este de 41.437.997 euro cu TVA inclus, întregul proiect fiind unul fazat, pentru a nu preturba în totalitate viața cotidiană a reșițenilor pe durata execuției. Mulțumim mult pentru propuneri și ne-am bucurat de fiecare dată când am primit întrebări legate de proiect. Mai sunt multe de făcut până la implementarea în totalitate a proiectului, în prezent lucrăm la un film de prezentare care să arate întregul proiect, așa cum a fost cel făcut pentru Govândari“.

Dar până la realizarea acelui clip de prezentare, echipa de proiect ne invită să vedem cum va fi amenajată Piața Republicii, „care va deveni un spațiu urban atractiv, cu totul altfel față de cum e în prezent, totul grupat în jurul unui terminal de transport care va avea rol de stație de capăt pentru tramvaie“.