Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a bătut palma cu cei de la Ro-A Tir, ceea ce va face posibilă investiţia de 25 de milioane de euro în noul sistem de transport.

În sfârşit, Reşiţa are undă verde spre cele 25 de milioane de euro, finanţare europeană menită să ne ajute să introducem un sistem de transport modern, economic şi ecologic, bazat pe tramvaie, autobuze şi microbuze, în funcţie de traseu.

„Comisia de licitaţii care funcţionează la nivelul municipalităţii, în componenţa căreia sunt şi consilieri locali, şi angajaţi ai Primăriei, au negociat cu Mayer, proprietarul Ro-A Tir, şi au căzut de acord pe un preţ de 575.000 de euro pentru depoul de tramvaie“, spune Ioan Popa, primarul Reşiţei. Edilul ne-a explicat că acest preţ a fost fixat în funcţie de cele două evaluări existente, una solicitată de Primărie, potrivit căreia depoul ar valora 503.000 de euro, respectiv una făcută la Cluj, pentru valoarea de 680.000 de euro. Toate fără TVA.

Contractul a fost semnat, iar urbea este practic proprietara depoului de tramvaie, banii urmând să fie achitaţi printr-un credit deja aprobat de consilierii locali. Totuşi, voci din Consiliul Local s-au declarat împotriva achiziţiei, pentru că reprezentanţii Ro-A Tir ar fi cerut pe depou un preţ mai mare decât cel la care l-au cumpărat (470.000 de euro în 2012). E greu de comentat un asemenea aspect, ţinând cont de fluctuaţiile pieţei imobiliare. Până la urmă Ro-A Tir nu este societate de binefacere, ci un agent economic care urmăreşte profit…