Dacă cei mai mulţi dintre caransebeşeni aşteaptă cu nerăbdare amenajarea celor 19 staţii de autobuz, cu siguranţă sunt şi cetăţeni care nu văd cu ochi buni decizia administraţiei locale.
Un exemplu: Dan Silviu Avram, deţinătorul chioşcului din vecinătatea parcului „Gen. I. Drăgălina“. De curând, legislativul local a decis denunţarea unilaterală a contractului de concesiune încheiat cu Dan Silviu Avram, pentru cei 12 mp pe care se află chioşcul.
În contract, încheiat de precedenta conducere administrativă a municipiului, era stipulat: „concesiunea se face cu titlu oneros, respectiv 41.500 de lei/lună, pe o perioadă de 75 de ani de la data aprobării ei de către Consiliul Local Caransebeş“.
Măsura denunţării unilaterale a contractului este determinată de punerea în aplicare a proiectului privind amenajarea staţiilor de autobuz, una dintre acestea urmând să fie amplasată chiar în vecinătatea punctului comercial. De fapt, este vorba despre modernizarea vechii staţii de la Parcul „Gen. I. Drăgălina“.
Reprezentanţii primăriei susţin că, înainte de trecerea la denunţarea unilaterală a contractului, Avram a fost înştiinţat, prin două notificări, despre intenţiile municipalităţii şi a fost invitat la discuţii, dar cel vizat nu a dat curs invitaţiilor.
În plus, în susţinerea deciziei municipalitatea vine cu OUG nr.195/2002, care prevede că în perimetrul staţiilor de autobuz, tramvai, etc. pot fi amenajate doar spaţii de aşteptare sau pentru comercializarea biletelor.
La rândul său, Dan Silviu Avram susţine că există o hotărâre judecătorească irevocabilă cu privire la contractul în cauză, dar reprezentanţii primăriei sunt şi aici de altă părere: hotărârea se referă la o acţiune privind nulitatea contractului, ori denunţarea unilaterală are alt temei legal.
Iulius Pîrvu
iulius.pirvu@informmedia.ro
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro