Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat a luat sfârşit pentru cei 562 de liceeni înscrişi în această etapă.

Ultimul examen, proba la alegere a profilului şi specializări a adus în sălile de examinare, 243 de elevi din cei 314 înscrişi iniţial. Nici un tânăr nu s-a încumetat să copieze la această probă. La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Decebal“ din Caransebeş, din 96 de candidaţi, 20 au absentat. De asemenea, 32 de absenţi s-au înregistrat şi la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ Reşiţa. Aici au fost aşteptaţi 153 de elevi pentru susţinerea probei la alegere. În schimb, la Liceul Teoretic „General Dragalina“ Oraviţa au absentat 19 elevi din 65 de candidaţi.

În această sesiune, judeţul Mehedinţi a fost desemnat pentru corectarea lucrărilor din Caraş-Severin. De asemenea, profesorii cărăşeni vor corecta lucrările elevilor din Arad. Primele rezultate vor fi afişate luni, 29 august, până la ora 16.00. Ulterior, în intervalul orar 16.00 – 20.00 pot fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 30-31 august, iar prima zi a lunii septembrie va dezvălui rezultatele finale ale sesiunii de toamnă.