Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deşi în urmă cu câteva zile aceştia au fost la vânătoare la Balc, la începutul lunii februarie, omul de afaceri este aşteptat, alături de invitaţi, pe domeniul său de la Ersig. Partida de vânătoare începe vineri, 1 februarie 2019!

Zilele acestea, pregătirile sunt în toi la Vermeş. Se caută gonaşi, se obţin autorizaţii, se face tot ce este necesar pentru ca organizarea evenimentului să fie impecabilă. După ce a cumpărat pădurea din apropierea satului Ersig de la Paul Lambrino (cunoscut şi sub numele de prinţul Paul al României), omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a amenajat un domeniu de vânătoare care se întinde pe o suprafaţă de 704 hectare. La acel moment, tranzacţia s-a făcut fără mare tam tam, la fel cum se vor desfăşura şi partidele de vânătoare programate pentru zilele de 1 şi 2 februarie la Ersig, unde sunt aşteptaţi să sosească milionari şi manageri de top din Europa.

Pentru bunul mers al lucrurilor, organizatorii au asigurat şi prezenţa medicilor veterinari. La fel ca la toate partidele de vânătoare, vor fi verificate carcasele de porc mistreţ şi carnea pentru depistarea trichinelozei, a pestei porcine clasice şi a pestei porcine africane. Dacă analizele sunt bune, o parte din carne revine gonacilor şi o altă parte va ajunge pe mesele centrelor sociale din Caraş-Severin.

După vânătoarea de la Balc, încheiată în 19 ianuarie 2019, întrebat cu ce i-a impresionat în acest an pe invitaţi, omul de afaceri Ion Țiriac a răspuns cu o glumă: „De cântat n-am mâncat şi de mâncat mănânc foarte puţin, că-s prea gras”.