Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cursul zilei de joi, 13 decembrie a.c., ar trebui să plece la Căciulata, pentru a participa la semifinalele Campionatului Naţional de şah, categoria 12 ani, trei dintre cei mai buni tineri şahişti reşiţeni, legitimaţi la Muncitorul.

Este vorba despre Daniel Cristian Pădurean, Andru Mihai Buga şi David Datcu Goiceanu, pregătiţi de antrenorul Valeriu Grozav. Deplasarea însă este incertă, din motive financiare. Dar se fac eforturi deosebite din partea oficialilor clubului pentru a găsi soluţii.

„Este firesc să fim supăraţi, eu şi părinţii copiilor, ne-a declarat antrenorul Valeriu Grozav. Avem sportivi de valoare pentru vârsta lor, de mare perspectivă. Este vorba de talentul lor, de munca lor. A noastră contează mai puţin. Şi, nu în ultimul rând, de eforturile financiare ale părinţilor acestora. Fiindcă jucătorii trebuie însoţiţi de unul dintre părinţi, ce trebuie să-şi suporte toate cheltuielile“.

De reţinut faptul că, deşi sunt la vârste fragede, Cristian, Andru şi David, au refuzat, prin părinţii lor, oferte de la două cluburi din ţară, dornici de serviciile lor. „Au fost interesate de tinerii şahişti reşiţeni C.S. Şcolar Ploieşti şi Viitorul Miercurea Ciuc, ne-a mai spus Valeriu Grozav, maestru al sportului, care se ocupă de pregătirea sportivilor fără nici o recompensă materială. Sincer, nu ştiu cât vor mai continua în aceste condiţii. Eu sper să rămână în şahul reşiţean“.

Semifinalele Campionatului Naţional de şah pentru copii, băieţi 8, 10 şi 12 ani, se vor desfăşura la Căciulata, în perioada 14-19 decembrie a.c.