Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Recent, la Iaşi s-au încheiat întrecerile celei mai importante competiții interne rezervată echipelor de copii și juniori.

Cum era și firesc, pentru că performanțele anterioare îi recomandau, la categoria juniori 14 ani au participat și trei șahiști reșițeni, însoțiți de Mihai Bolintiș, secretarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin. Este vorba despre Andru Mihai Buga, Daniel Cristian Pădurean și David Datcu Goiceanu, alcătuind o echipă redutabilă. Iar bilanțul de la sfârșitul finalelor este o nouă confirmare a talentului, dar și a valorii recunoscute de specialiști. Reamintim, după un start modest la șah clasic și clasarea pe locul nouă, componenții C.S. Muncitorul Reșița au avut o revenire spectaculoasă la șah rapid și la blitz, încheind turneele pe locul trei, respectiv patru, la egalitate cu formația de pe locul trei.

Vă prezentăm, în continuare, opinia antrenorului Valeriu Grozav, maestru al sportului, care s-a ocupat în bună măsură de pregătirea sportivilor: „Aceste două ultime rezultate sunt mulțumitoare, echipa noastră confirmând astfel medalia de bronz câștigată în 2013, tot la șah rapid (în 2014 nu am participat) și faptul că, per ansamblu, suntem practic între primele 3-4 echipe din țară. Rezultatul de la șah clasic, locul 9, este cu totul ieșit din limitele normalului. La succesul băieților putem adăuga și medalia de bronz la șah blitz cucerită de Anna Diana Colonescu cu echipa CS Universitar Ploiești, unde este legitimată, aceasta după medalia de bronz cucerită la șah clasic.
Felicitări celor patru talentați jucători reșițeni. Aceste rezultate pot să fie un imbold de a se pregăti mai temeinic, iar pentru conducerea clubului un motiv de a le asigura condiții de participare cel puțin la campionatele naționale, pentru că delasarea de la Iași nu a fost asigurată de Muncitorul“.