Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa Clubului Sportiv Muncitorul Reșița riscă să rateze participarea la „naționale“.

În perioada 2-6 noiembrie este programat, la Călimănești-Căciulata, Campionatul Național de șah echipe mixte juniori, pe categorii de vârstă. La turneu ar trebui să participe și echipa Muncitorul Reșița, campioană națională în 2013, în formula Daniel Pădurean, Andru Buga, Diana Colonescu și Daria Zglimbea. Dar, până luni, prezența acesteia la competiție era sub semnul întrebării, spre îngrijorarea antrenorului Valeriu Grozav și mai ales a părinților sportivilor.

„Ar fi păcat să nu se găsească fonduri financiare pentru acești copii valoroși, care au confirmat deja la nivel național, a precizat antrenorul Valeriu Grozav. În ultimele zile m-au tot întrebat la antrenamente dacă merg la concurs și le-am spus că se fac eforturi pentru a fi prezenți la finală. Au ratat deja două competiții naționale, tot din motive financiare, de unde ar fi revenit cu medalii. Eu îi ajut cu pregătirea, dar restul… Ar fi dezamăgitor pentru ei să nu poată să-și apere titlul. Și chiar dacă nu vor reuși să-l apere, ar fi păcat de munca lor de până acum“.

Să sperăm că oficialii clubului și Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin vor găsi, în cele din urmă, banii necesari pentru ca tinerii șahiști să se poată deplasa la Călimănești-Căciulata. Mai ales că, din calculele preliminare, suma nu ar fi una exagerată.