Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sportivii antrenaţi de prof. Lucia Moruţ au luat din start o opţiune serioasă pentru faza semifinală.Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa şi-a păstrat invincibilitatea în Campionatul Naţional de Handbal al Juniorilor II, Seria H. Participarea la cel de-al treilea turneu al seriei, la Alba Iulia, a adus încă patru victorii pentru elevii profesoarei Lucia Moruţ. Vicecampioni naţionali în sezonul trecut la nivelul juniorilor III, handbaliştii reşiţeni şi-au respectat blazonul şi în actuala ediţie de campionat, iar în seria preliminară sunt de neoprit, niciuna dintre adversare nereuşind să smulgă vreun punct în turneele care au avut loc până acum.

Pentru Liceul Teoretic Traian Vuia drumul spre faza semifinală a Campionatului Naţional s-a deschis încă de la primul turneu de sală din Seria H, programată în luna septembrie 2012 chiar în Reşiţa. Sportivii antrenaţi de prof. Lucia Moruţ au luat din start o opţiune serioasă pentru faza semifinală, mai ales că actuala generaţie este nelipsită din etapele superioare ale întrecerii din handbalul juvenil românesc.

Aşa se face că înaintea turneului al treilea, programat la sfârşitul săptămânii trecute, la Alba Iulia, handbaliştii reşiţeni conduceau în clasamentul Seriei H, cu punctaj maxim. La zestrea de 16 puncte s-au mai adăugat altele opt cucerite la Alba Iulia, în urma unor meciuri de mare luptă. Liceul Teoretic Traian Vuia a început cu o victorie clară, 38-23 cu LPS Sebeş, în prima zi a competiţiei din Cetatea Unirii.

A doua zi, alte două victorii pentru reşiţeni: 32-23 cu Liceul cu Program Sportiv „Mihai Viteazul“ Alba Iulia şi 27-25 cu LPS Tg. Jiu. Ultima zi a întrecerii a adus un meci greu şi dramatic pentru handbaliştii de la Traian Vuia, cel cu CS Domino Hunedoara. La capătul unui meci tensionat, în care Lucia Moruţ a primit cartonaş galben, iar Cornel Moruţ şi jucătorul Ladislau Czebely au fost trimişi în tribună, reşiţenii s-au impus cu 26-23 şi şi-au păstrat invincibilitatea în Campionatul Naţional de Handbal al Juniorilor II, Seria H.

Jucătorii deplasaţi: Boban Vuiţă, Marius Bănuţă, Raul Heibach, Raul Puia, Adrian Ionescu, Marius Drăgănescu, Ladislau Czeberly, Sebastian Sonohat, Elian Apostol, Andrei Ciocoş, Flavius Bejan, Andrei Balog, Alexandru Nicolicea şi Sebastian Crâc.