Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Anul viitor, zestrea locativă a municipiului Caransebeş s-ar putea îmbogăţi cu peste 100 de noi apartamente pentru tineri.

Administraţia locală de pe Timiş şi Sebeş a fost inclusă de Agenţia Naţională a Locuinţei în lista de investiţii din cadrul programului de construcţii de locuinţe pentru tineri cu două obiective, însumând un total de 117 apartamente. Municipalitatea a propus deja mai multe locaţii unde să fie construite aceste blocuri.

„Am propus trei locaţii, un bloc de locuinţe pentru tineret de patru etaje în cartierul Balta Sărată, în zona actualului amplasament ANL, şi câte un bloc parter plus două etaje în cartierele Valea Cenchii şi Jupa. Sperăm ca măcar două din aceste locaţii să fie acceptate de ANL, acesta ar fi un minim necesar pentru solicitările tineretului din Caransebeş. Primăria vine în sprijinul acestei investiţii cu tot ceea ce ţine de infrastructura pe orizontală, reţele de utilităţi şi dotări iar ANL-ul realizează proiectul şi construcţia propriu-zisă. Pentru a grăbi această investiţie am propus preşedintelui ANL să facem noi proiectul”, a explicat primarul Marcel Vela.

Municipiul Caransebeş are la ora actuală un bloc ANL cu 57 de apartamente, construit însă în 2008.

Lidia Almăjanu