Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Proiectul voluntarilor se desfăşoară în perioada septembrie 2011 – decembrie 2012.La sfârşitul acestei săptămâni, o echipă internaţională de lucrători de tineret, facilitatori şi manageri de proiect s-au aflat la Reşiţa într-o reuniune de lucru organizată de Centrul de Voluntariat. Acţiunea se înscrie în proiectul You(th) are the Champion – Strategies for Youth Employment, proiect ce se desfăşoară în perioada septembrie 2011 – decembrie 2012 în cadrul reţelei Youth Express Networks prin programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene.

Proiectul urmăreşte identificarea unor strategii pentru creşterea gradului de angajare a tinerilor prin implicarea acestora în activităţi de voluntariat şi prin realizarea de demersuri pentru recunoaşterea valorii acestei activităţi de către factorii de decizie şi angajatorii din ţările partenere în proiect. Acest eveniment a avut drept obiectiv pregătirea seminarului internaţional pe teme legate de voluntariat „Jump in!“ ce va avea loc la Reşiţa, la finalul lunii aprilie, şi care va reuni voluntari, coordonatori de voluntari şi lucrători de tineret din 15 ţări europene.

Reprezentanţii Centrului de Voluntariat Reşiţa au prezentat bunele practici în munca cu voluntarii pe plan local, expertiza lor în acest domeniu fiind recunoscută în cadrul reţelei Youth Express Network.

Lavinia Predescu