Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Şi asta doar pentru că aşa i-a spus fiul său de 11 ani, dar şi pentru a-i provoca pe alţii să se implice!

În ultimele zile, Băile Neptun din staţiunea de pe Cerna a fost subiectul tratat cam de toată presa regională, iar iniţiativa tinerilor arhitecţi din Asociaţia „Locus” Timişoara, care au dat viaţă Herculane Project, de a strânge fonduri pentru a pune în siguranţă una dintre cele mai reprezentative clădiri de patrimoniu din Băile Herculane a avut un efect neaşteptat. Marţi, 7 mai, cei de la asociaţie au anunţat numele omului de afaceri care a dublat suma strânsă pentru Băile Neptun până la 1 mai. „Îi mulțumim domnului Ovidiu Şandor pentru susținerea proiectului nostru, cât și pentru sfaturile și implicarea sa. Dublarea sumei donate de dumneavoastră, toți cei care ne susțineți, va permite punerea în siguranță a Băilor Neptun! În sfârșit, începerea șantierului se apropie cu pași repezi, iar bucuria este enormă! M-am tot gândit ce să spun, cum să încep să vă mulțumesc tuturor celor care ați donat, celor care ne-ați sprijinit și ați crezut în noi de la început… și mă blochez. De la emoții. Fiindcă e incredibilă puterea de regenerare a patrimoniului. E incredibil cum ne-am unit pentru un scop. Pentru un loc. Pentru amintirile de la băi. Pentru vacanțe cu miros de sulf. Pentru valori și cultură. Pentru patrimoniu. Pentru o viziune de viitor. (…) Acolo, printre ziduri fermecate, pini negri și legende spectaculoase suntem toți“, a spus Oana Chirilă de la „Locus“.

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, fondator şi CEO al companiei Mulberry Development, cunoscută la nivel naţional în special pentru dezvoltarea cu succes a proiectelor City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca. „Fiul meu de 11 ani mi-a spus că trebuie să îi ajut pe aceşti tineri. Consider că această clădire, dacă e repusă în valoare şi dacă ea devine un loc cultural sau social, poate să ajute Băile Herculane, care sunt un loc fantastic, să-şi regăsească calea şi să redevină o staţiune celebră în Europa. Acest proiect cred că poate fi un exemplu extraordinar despre cum poate o cumunitate să se redescopere în jurul unui astfel obiect de patrimoniu”, a declarat, pentru adevarul.ro, Ovidiu Şandor.

Potrivit Oanei Chirilă, până acum s-au strâns aproape 40.000 de euro, cu ajutorul lui Ovidiu Şandor și al altor 1595 de oameni, toți uniți de patrimoniu.