Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tinerii voluntari reşiţeni şi-au înscris, marţi după-amiaza, starea de bine pe harta evenimentelor europene. Activitatea a constat în organizarea unei întâmplări, aparent spontane, în care un număr de aproximativ 25 de tineri voluntari şi-au instalat câteva corturi, materiale de camping, umbrele, hamace, au făcut exerciţii de teatru nonverbal, atrăgând atenția cetățenilor, a tinerilor în special, aflați la acea oră în centrul orașului.

„Facem acest lucru pentru a ne înscrie happeningul pe harta evenimentelor la nivel european din campania Time to Move. Time to Move este inițiată de Comisia Europeană și cuprinde o serie de evenimente organizate pentru tineri în toată Europa, în luna octombrie. Aceste activități își propun să ajute tinerii să descopere sutele de posibilități prin care pot merge în străinătate și pot participa la un proiect internațional, pot explora Europa sau câștiga experiența de care au nevoie pentru viitorul lor. Exista o mulțime de oportunități privind educația, ocuparea forței de muncă, dar și programe de voluntariat pe care un tânăr le poate alege. Poate că acum este momentul ca tinerii să exploreze ceea ce Europa are de oferit“, ne-a spus Alexandra Ardelean de la Centrul de Voluntariat Reşiţa.

Pentru organizarea acestui eveniment, tinerii au avut sprijinul Primăriei Municipiului Reșița care le-a acordat permisiunea ca la sfârșitul evenimentului să facă și fotografii de pe clădirea instituţiei pentru a surprinde mesajul lor.