Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tichetele Rabla mai pot fi utilizate până la data de 10 decembrie, potrivit Administraţiei Fondului de Mediu, în timp ce ultima cerere de decontare se poate depune până cel târziu în 13 decembrie.

Nefolosirea voucherelor până la această dată va duce la pierderea dreptului de utilizare a acestora pentru prima de casare. Totodată, procedura de decontare efectivă se va face până cel târziu la data de 24 decembrie. Dacă utilizatorul tichetelor vrea să cumpere un autovehicul nou, iar procedura nu se realizează din culpa exclusivă a producătorului validat, acesta are obligaţia de a oferi proprietarului înscris, în maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea să cumpere un autovehicul nou, din al cărui preţ se va scădea contravaloarea tichetului/tichetelor, potrivit unui ordin aprobat de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Guvernul a alocat pentru ediţia din acest an a Programului Rabla 171 de milioane de lei, distribuiţi în două etape. Această sumă permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule cu o vechime mai mare de zece ani.

Roxana Bălan Nafiru