Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea de pe Bârzava se pregăteşte de o nouă sesiune de distribuire a tichetelor aferente pensionarilor reşiţeni.

Pensionarii beneficiari de tichete de transport sunt aşteptaţi, zilele acestea, să treacă pragul autorităţilor locale pentru a-şi ridica biletele aferente perioadei următoare. Au dreptul la un număr de 24 de călătorii gratuite lunar, respectiv 288 anual, toţi pensionarii reşiţeni care au vârsta mai mică de 70 de ani, dar a căror pensie nu depăşeşte 800 de lei, precum şi cei care au vârsta de peste 70 de ani, fără limită de venit. Aceste categorii de persoane îşi pot ridica tichetele de călătorie în perioada 2 – 20 septembrie, de la anumite ghişee ale municipalităţii, distribuite prin Serviciul Public de Asistenţă Socială. Astfel, persoanele care locuiesc în cartierele Lunca Bârzavei (Govândari), Câlnic, Ţerova şi Moniom se pot prezenta la punctul de lucru aparţinând Primăriei Reşiţa situat pe Aleea Domogled numărul 1 (în cartierul Lunca Bârzavei, în Microraionul IV), vizavi de Serviciul Public de Impozite şi Taxe Locale.

În schimb, pensionarii care domiciliază în zona Triaj şi în cartierele Lunca Pomostului, Centru Civic, Muncitoresc, Stavila, Lend, Marginea, Cuptoare, Secu şi Doman se pot prezenta la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială de pe Strada Libertăţii, numerele 18-22 (fosta Poştă veche).

Pentru a-şi putea ridica tichetele, beneficiarii trebuie să se prezinte personal la ghişeele menţionate cu actul de identitate în original şi în copie xerox, cu cuponul de pensie aferent lunii august, în original şi copie, precum şi cu poze tip buletin actualizate (în cazul persoanelor care nu posedă legitimaţie).

Ridicarea tichetelor se face în ordine alfabetică după cum urmează: persoanele al căror nume de familie începe cu una dintre literele de la A la L sunt aşteptate în perioada 2-11 septembrie, iar cele al căror nume începe cu M-Z, în perioada 12-20 septembrie.

Antoniu Mocanu