Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa HC Adrian Petrea a ocupat locul al doilea la Cupa Potaissa, ediţia 2015.

Liderul Diviziei A de handbal masculin, Seria B, HC Adrian Petrea Reşiţa, a participat la cea de-a şasea ediţie a Cupei Potaissa la Turda. Formaţia reşiţeană a avut o evoluţie bună într-un turneu în care au mai fost prezente două echipe din Liga Naţională şi una din Divizia A.

Handbaliştii reşiţeni au început competiţia cu o surpriză, un rezultat de egalitate (30-30) cu Energia Pandurii Târgu Jiu. În aceeaşi zi, HC Adrian Petrea a cedat cu 28-31 în faţa gazdelor de la Potaissa Turda, dar în urma unui joc bun, mai ales în prima repriză, în care au condus aproape în permanenţă, primele 30 de minute încheindu-se la egalitate, 16-16. În ultimul meci al turneului, reşiţenii s-au mobilizat şi au învins colega de serie, Universitatea Cluj, cu scorul de 41-33, terminând astfel pe locul al doilea la Cupa Potaissa, după gazde.

„Pentru noi a fost un turneu foarte bun, ţinând cont că am început pregătirea doar de câteva zile, ne-a spus antrenorul Adrian Petrea. Ne-am comportat onorabil, în faţa adversarilor din Liga Naţională, am condus o bună perioadă în aceste meciuri, pe fondul unui joc în viteză, ceea ce zic că e foarte bine, având doar patru zile de antrenament. Cu Târgu Jiu chiar am scăpat victoria printre degete, cu unele mici greşeli ale noastre. La meciul cu Turda am fost apreciaţi de cei prezenţi la turneu. În privinţa echipei din Cluj, ea este mult schimbată faţă de ceea ce ştiam noi din turul campionatului şi pot spune că este o echipă care mi-a plăcut.“

Lotul HC Adrian Petrea Reşiţa în turneul de la Turda: Cristian Ionescu, Andrei Drăghici, Andy Sămînţă, Mihai Rohozneanu, Adrian Petrea, Ilie Vaidasigan, Marius Grozăvescu, Cristian Lela, Sebastian Pârvan, Marius Bahan, Marian Crăciun, Robert Rugaci, Lucian Ignat, Răzvan Daia, Alexander Starchenko, Mihail Huta.

Pentru HC Adrian Petrea ar fi urmat un turneu la Târgu Jiu, anulat însă deoarece echipa locală va juca pe 21 ianuarie în Cupa României, cu CSM Bucureşti. În aceste condiţii, oficialii formaţiei reşiţene caută alţi adversari pentru meciurile amicale din perioada următoare. De luni, 19 ianuarie, HC Adrian Petrea se va pregăti din nou la Sala Polivalentă din Reşiţa.