Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De ceva vreme, ţevile aparţinând vechii termoficări au început să fie tăiate, urmând să fie valorificate.

Reşedinţa judeţului a început să-şi taie ţevile termoficării, după ce a trecut deja la cel de-al treilea sistem: primul – cel centralizat în curtea CET Energoterm, cel de-al doilea – axat pe module şi centrale de cartier, iar cel de-al treilea – bazat pe individualizarea surselor de încălzire. S-a început cu Govândariul iar acum utilajele care dezafectează vechea reţea de termoficare sunt în Lunca Pomostului.

Potrivit panoului de informare de la faţa locului, lucrările de demontare a conductei termice se derulează în baza unei autorizaţii de dezafectare acordată de Primăria Reşiţa cu două zile înaintea Crăciunului din 2014, şi au debutat anul acesta pe 1 februarie, urmând a se încheia în prima zi a lunii mai.

„Pentru dezafectare a fost emisă autorizarea de desfiinţare a reţelei termice aparţinând CET Energoterm Reşiţa, ce a fost acordată pentru o perioadă de un an. Este posibil ca societatea să efectueze lucrările mai repede având în vedere că au început cu cartierul Lunca Bârzavei, unde lucrările sunt deja finalizate în proporţie de 90%. Ne-a fost prezentat şi un grafic de lucrări în acest sens. Trebuie spus că este vorba doar despre vechile reţele, nu despre noile investiţii“, a precizat Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.