Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Promovarea echipei Ateneu Reșița, în Divizia B de tenis de masă, o primă mare performanță.

În vara anului 2005, patru jucători reactivați, de tenis de masă, fiindcă trecuseră de prima tinerețe, și-au propus un obiectiv mai mult decât îndrăzneț. Își doreau promovarea în Divizia B, obiectiv ce avea să fie îndeplinit. Astfel, Reșița revenea în circuitul național, după circa 60 de ani. Meritul aparținea președintelui C.S. Ateneu, și jucător, completat de Nicușor Franț, Sorin Corbu și Dumitru Stănescu, oameni cu profesii diverse. Performanța a fost recompensată de Consiliul Județean Caraș-Severin, prin președintele Sorin Frunzăverde, prin asigurarea logisticii, omologată de federația internațională, obligatorie la acest nivel.

De atunci, familia tenisului de masă a cunoscut multiple transformări, în cei nouă ani de activitate, cu jucători noi, cu sponsori, cu o implicare deosebită a Primăriei Reșița, prin primarul Mihai Stepanescu, cu arbitrii voluntari. Au rezultat promovări până la nivelul elitei României, cu medalii de bronz naționale și în Cupa României.

Din păcate, criza economică a afectat și activitatea clubului. Astfel că, în 2013, C.S. Ateneu Reșița a retrogradat din Superligă. Dar, în prezent, se fac eforturi, se caută soluții pentru revenirea în circuit.

Adrian Roman