Caraş-Severin, Romania

Agricultorii şi crescătorii de animale de pe Valea Caraşului îşi dau întâlnire, pe 3 aprilie, la cea de-a XXIII-a ediţie a Târgului Mare de Primăvară de la Răcăşdia. Legume, fructe şi brânzeturi, toate produse în gospodăriile locuitorilor din zonă, vor putea fi degustate şi cumpărate la preţ de producător.

Aşa cum ne-am obişnuit deja, târgul de la Răcăşdia constituie un bun prilej pentru locuitorii satelor de a cumpăra produse specifice anotimpului, de la porumb, grâu, seminţe pentru începerea lucrărilor de primăvară, ierbicide, flori, furaje pentru animale, până la utilaje agricole. Ca şi la ediţiile precedente, cele mai frumoase exemplare de ovine, caprine, bovine şi cabaline vor fi premiate. Nu vor lipsi nici păsările de curte, de rasă, şi nici porumbeii, spre bucuria columbofililor.

Valeriu Tabără, la Târgul de la Răcăşdia

Aşa cum s-a întâmplat la ediţia din toamna anului trecut a târgului, în mijlocul producătorilor se va afla, potrivit primarului primarul Mirco Lechici, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Târgul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Răcăşdia, în parteneriat cu Camera Agricolă Caraş-Severin şi Asociaţia Crescătorilor de vaci din comună, care va acorda şi primele pentru expoziţia de animale.

Roxana Nafiru