Caraş-Severin, Romania

Reşiţenii care vor să cumpere cadouri pentru cei dragi, acum, în prag de sărbători, o pot face în aceste zile, pe bani puţini, spun producătorii, veniţi din toate colţurile ţării la Reşiţa cu îmbrăcăminte, confecţii de damă şi bărbaţi, haine din piele, încălţăminte, marochinărie, articole pentru copii şi lenjerie.

Comercianţii sunt optimişti în privinţa vânzărilor, pentru că, spun ei, marfa este de calitate şi ieftină. Pentru a ne convinge, am făcut un tur al standurilor. Aşa am descoperit că lenjeria pentru femei are preţuri cuprinse între 20 şi 40 de lei, treningurile din bumbac, în combinaţie cu lycra sau vâscoză, costă între 25 şi 40 de lei, maieurile pentru femei 10 – 18 lei, colanţi damă – 15 lei, tricouri damă şi bărbaţi 18 – 20 lei, în timp ce rochile de vară şi bluzele vaporoase pentru sezonul cald nu costă mai mult de 40 de lei. Şi producătorii de încălţăminte au preţuri bune – articole din piele la numai 150 de lei.

Nu lipsesc de la târg nici producătorii de marochinărie şi cei de blănuri. Ce-i drept, preţurile sunt ceva mai mari. Astfel, o haină de piele costă 450 de lei, în timp ce preţul pentru o blană naturală porneşte de la 800 de lei şi poate ajunge chiar la 10.000 de lei.

Roxana Nafiru