Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit organizează, în perioada iunie – august, tabere pentru copii „Junior Ranger”, pe Cheile Minişului.

Taberele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, în principal, aceştia sunt elevi ai şcolilor gimnaziale din Reşiţa, Oraviţa, Anina şi Bozovici. Pe parcursul celor trei zile de tabără, organizatorii vor face o prezentare a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, finalizată cu un concurs pentru cei mici, o drumeţie pe mini poteca tematică „Prin lumea mirifică a legendelor de pe Valea Minişului“, realizată în urmă cu doi ani de voluntarii GEC Nera, precum şi un exerciţiu de monitorizare a principalelor activităţi antropice care agresează patrimoniul natural din zona ariei speciale de conservare Izvorul Bigăr.

Taberele sunt organizate în cadrul proiectului de interes public „Cascada Bigăr, promotor pentru creşterea gradului de acceptare al Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa la nivelul comunităţilor locale”, derulat de GEC Nera şi finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.