Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Etapa a IV-a a Campionatului Național de Viteză în Coastă, numită și Memorialul „Werner Hirschvogel”, ediția a II-a, a avut loc la Reșița în perioada 29 iunie – 1 iulie.  La start s-au aliniat 63 de piloți, iar pe parcursul desfășurării competiției, au avut loc și câteva ieșiri în decor ale concurenților.

Câțiva dintre piloți au avut probleme tehnice cu mașinile încă de la antrenamente, dar privită în ansamblu, competiția a fost un succes. Printre participanți s-a aflat și vedeta de televiziune, reșițeanul Dani Oțil, dar și campionul mondial la box, Mihai Leu. De asemenea, s-au întrecut la acest eveniment și piloți străini. Cele mai rapide au fost celebrele mașini cu care se concurează în Formula 1 și 2, iar driverii acestora au obținut cei mai buni timpi. Au fost și piloți cu mașini pe care orice conducător auto le poate conduce, dar modificate puțin pentru participarea la astfel de concursuri.

„Pentru mine a fost o noutate traseul, pentru că nu l-am mai parcus nici cu cealaltă mașină a mea. La această competiție am condus o mașină foarte iute și foarte ușoară, dar m-am acomodat și mă bucur că vremea a fost bună. Pe măsură ce am realizat câteva urcări, am început să fim tot mai rapizi și mă bucur foarte mult că am reveni în weekend acasă. Asfaltul traseului a fost impecabil. Eu am fost aici în urmă cu aproximativ o lună împreună cu Lucien Hora și Bogdan Cuzma și s-a văzut la ce trebuie să se pună umărul, măcar să se peticească puțin traseul. Organizatorii au ales să asfalteze integral, de sus până jos pentru toată proba. Pentru un oraș mare acest lucru pare unul ușor, dar pentru noi ca oraș mic, este un efort pe care-l înțeleg. Pe această cale, vreau să le mulțumesc celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. Pe de altă parte, pentru mine, acest concurs a fost un vis împlinit. Mama mea și tatăl meu nu m-au văzut niciodată la curse. Tatăl meu a dorit foarte mult ca să-mi fie copilot și mă bucur foarte mult că s-a întâmplat”, a declarat reșițeanul Dani Oțil.

Pilotul Paul Andronic, an de an prezent la acest concurs de automobilism, a declarat: „Și de această dată a fost la fel de frumos ca și în anii precedenți din punct de vedere al traseului, dar mult mai bine din punct de vedere al organizării. Traseul a fost mult mai aderent ca în anul trecut, iar obiectivul meu întotodeauna este să obțin un timp puțin mai bun ca la edițiile trecute ale concursului. Am avut puțin ghinion căci mi s-a rupt axul la turbină, dar mă bucur că am trecut peste acest eveniment nedorit”.

Sute de pasionați ai automobilismului s-au aflat pe traseu pentru a-și încuraja favoriții atât în ziua de antrenament, cât și în cea de concurs.