Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii rutieri au acţionat, în perioada 20-22 iulie a.c., cu aparatele video de supraveghere a traficului rutier pe raza întregului judeţ pentru reducerea victimizării produse prin accidente de circulaţie prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

„Ca de fiecare dată obiectivul oamenilor legii îl reprezintă siguranţa rutieră, dar şi combaterea tuturor neregulilor referitoare la circulaţia pe drumurile publice, tocmai pentru ca participanţii la trafic să nu fie implicaţi în evenimente nedorite“, se specifică într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin.

În cele trei zile de acţiuni au fost aplicate un număr de 216 sancţiuni contravenţionale, din care 132 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Fie că vorbim de nepurtarea centurii de siguranţă, de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau orice alte abateri de la normele legale, poliţiştii rutieri i-au sancţionat pe toţi cei care au trecut graniţa legii. Doi conducători auto au rămas fără permisul de circulaţie, iar alţi zece s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea de vehicule neînmatriculate, cu numere false şi conducere fără permis).