Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Gala din „Polivalenta” reșițeană a cuprins opt meciuri pe reguli K-1 și două confruntări de MMA.

Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava a găzduit, sâmbătă, 12 aprilie a.c., de la ora 20.00, un eveniment sportiv în premieră pentru Banatul Montan, de mare rezonanță internațională. Astfel, numerosul public prezent în tribune a avut parte de zece meciuri în cadrul Galei Superkombat World Grand Prix Reșița. Un spectacol la superlativ, protagoniști fiind luptători din nouă țări, gala fiind transmisă în 83 de state, de pe cinci continente. Printre cei care au urcat în ring s-au regăsit și luptătorii români Cătălin Moroșanu, Raul Cătinaș, Sebastian Ciobanu, Ciprian Șchiopu, Zsolt Balla, Aurel Pirtea (luptători MMA), dar și veteranii Dan Mocanu și Ilie Florin, aceștia din urmă evoluând în deschiderea manifestării, primul fiind declarat învingător.

Apoi, Aurel Pirtea și Zsolt Balla s-au impus prin abandon, în fața grecilor Christos Tsoulfas, respectiv Christos Pappas, marocanul Ibrahim El Bouni l-a învins pe sârbul Uros Bogojevic, ca și Dawid Kasperski, în disputa cu Ciprian Șchipu, polonezul câștigând turneul piramidal, după finala cu surinamezul Errol Koning, care a dispus de marocanul Noureddine Echiguer.

Au urmat alte trei meciuri, cele mai așteptate, de fapt, de spectatori, fiindcă evoluau cei mai redutabili luptători români. Astfel, într-o atmosferă incendiară, Sebastian Ciobanu, Cătălin Moroșanu și Raul Cătinaș nu le-au dat nici o speranță partenerilor de întrecere, respectiv Enver Slijvar (Elveția), Mohamed Karim (Egipt) și Brice Guidon (Franța). Au fost trei victorii clare, cu o notă în plus pentru lugojanul Raul Cătinaș, învingător prin KO, în repriza a doua.

Să mai spunem că Eduard Irimia, promotorul Superkombat, în parteneriat cu Primăria Reșița, Consiliul Local și Federația Română de Kempo, au contribuit din plin la organizarea și la reușita acestei gale istorice.

Adrian Roman