Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Se fură brazii din pădurile aflate pe raza ocoalelor silvice Oraviţa şi Anina, aceasta este concluzia la care au ajuns voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera.

Preşedintele ONG-ului, Corneliu Popovici Sturza, atrage atenţia asupra faptului că deşi echipajele poliţiei patrulează în aceste zone, hoţii reuşesc să păcălească vigilenţa acestora şi să găsească căi sigure pentru a scoate pomii din pădure.

„În fiecare an, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, voluntarii noştri acordă o atenţie specială monitorizării tăierilor ilegale a brazilor pentru Crăciun. Din păcate, şi în acest an, mulţi cetăţeni se autoservesc cu brazi direct din pădurile de pe raza ocoalelor silvice Oraviţa şi Anina. Hoţii îşi staţionează autoturismele la marginea şoselei, lângă pădure, şi, întotdeauna, există o persoană care stă «de şase». După o astfel de operaţiune, semnele sunt clare, pentru că întotdeauna rămân în urma lor crengi de brad. Se pare că pe aceştia nu-i sperie nimic, nici măcar echipajele poliţiei care stau de pază la intrarea pe căile principale de acces în zona ocoalelor silvice“, a declarat Corneliu Popovici Sturza.