Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conform proiectului Statutului Senatului, studenţii reşiţeni ar putea primi subvenţii şi pentru alte forme de cazare decât căminele universităţilor.

De asemenea, tinerii vor mai putea beneficia de burse şi în baza unui contract încheiat cu agenţi economici ori cu alte persoane juridice sau fizice. Aceştia au dreptul la subvenţie pentru regia de cămin ce se va aloca individual, cu excepţia cazului în care studiază în localitatea de domiciliu.

De aceste subvenţii vor beneficia şi studenţii care aleg altă formă de cazare decât căminele instituţiilor de învăţământ superior. În plus, tinerii au dreptul la burse sociale, dar şi la burse de stimulare a performanţei. În cazul burselor sociale, alocaţia bugetară trebuie să acopere un minim de masă şi cazare iar acestea pot fi cumulate cu celelalte tipuri de burse.

Locurile în căminele studenţeşti sunt repartizate fiecărei facultăţi în funcţie de ponderea studenţilor finanţaţi de la buget cu domiciliul stabil în afara localităţii în care studiază. Repartizarea studenţilor se va face, în limita locurilor disponibile, în ordinea mediilor.