La deschiderea primei ediţii a „Târgului de prezentare a firmelor din regiune“ printre invitaţi s-a numărat şi prefectul judeţului, Matei Lupu. Acesta s-a arătat încântat de iniţiativa conducerii UEMR de a organiza un astfel de eveniment, considerând că acesta nu poate aduce decât beneficii pentru cei implicaţi: „Mi se pare o iniţiativă foarte bună, atât pentru judeţ, cât şi pentru angajatori, pentru că acest lucru ne arată legătura şi dezvoltarea, până la urmă, nu doar a firmelor, ci şi a universităţii. Iar noi avem nevoie de această dezvoltare, şi sper să ajungem la cât mai multe contracte, pentru ca este important să lucrezi ca şi student. O dată pentru că ai un venit, a doua oară pentru că acumulezi experienţă. Iar după ce vor termina facultatea, sunt convins că îşi vor găsi locul în una din firmele prezente aici. Cu cât mai multe firme, cu atât mai bine!“, a declarat Matei Lupu.
La rândul său, conf. univ. dr. ing. Cristian Paul Chioncel, prorectorul universităţii reşiţene, a mărturisit că şi-a dorit să le demonstreze viitorilor ingineri că-şi pot practica meseria şi acasă, fără a fi nevoiţi să migreze spre alte judeţe. „Ideea la care s-a ajuns pentru a pune în practică acest eveniment a survenit în urma contactului pe care l-am avut atât cu firmele, cât şi cu tineri cu vârste între 17 şi 18 ani, care aveau percepţia că în Reşiţa şi în regiune posibilitatea de a te angaja cu studii superioare este limitată. Realitatea nu este aceasta şi, din acest motiv, iată-ne azi aici! Sper ca tineretul care ne va vizita în aceste zile să se convingă că rezultatele calificării la nivel universitar le poate deschide posibilităţile de angajare, nu neapărat în îndepărtata lume ci, aici, acasa. Au răspuns prezent invitaţiei noastre 12 firme din Reşiţa, Moldova Nouă şi Caransebeş, companii din domeniul mediu, dar şi multinaţionale, care nu caută numai ingineri, ci şi contabili şi economişti. Aşadar, o paletă foarte largă în care absolvenţii noştri se pot regăsi în domeniile de activitate ale acestor firme!“.
Şi, da, pentru unii studenţi, întâlnirea cu angajatorii a fost de bun augur! „Mi s-a ivit ocazia să mă angajez în domeniul IT, în cadrul unei firme din Reşiţa. Tocmai de aceea sunt foarte mulţumit şi încântat că universitatea s-a gândit să organizeze acest târg“, ne-a spus Alin On, student în anul al II-lea, la Informatică Industrială.
Potrivit legislaţiei în vigoare, angajatorii care încadrează absolvenţi primesc, pe o perioadă de un an, o subvenţie de 900 lei/lună, pentru a crea noi locuri de muncă, pe care, ulterior, au obligaţia să le menţină cel puţin 18 luni.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro