Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa a precizat că, atâta timp cât va administra destinele Reşiţei, în Centrul Civic nu vom mai vedea vechile căsuţe.

În urmă cu ceva timp în urmă (mai exact, în 5 noiembrie 2013), pe vremea primarului Mihai Stepanescu, în paginile Jurnal CS aţi putut vedea fotografia unui bătrân om al străzii care se adăpostea la umbra uneia dintre căsuţele din Centrul Civic, dormind pe o bancă. După apariţia imaginii, decizia administraţiei a fost de a ridica banca pe care omul îşi odihnise amărăciunea, care era lipită de căsuţa lui Moş Crăciun, aşa cum este cunoscută în zilele de sărbătoare de sfârşit de an.

Revenind la ziua de astăzi, unul dintre consilierii reşiţeni a constatat dispariţia din peisajul central a căsuţelor, inclusiv pe cea a Moşului. Se ridicau întrebări legate de cine le-ar fi luat şi care ar fi valoarea lor de inventar. Potrivit primarului Ioan Popa, „căsuţele sunt duse pe terenul direcţiei noastre de reparare a patrimoniului, şi o să facem o evaluare“, pentru ca acestea să poată fi puse la dispoziţia celor interesaţi contra-cost. Edilul, care le consideră inestetice, şi-a luat angajamentul că ele nu vor mai fi aduse în Centrul Civic: „atâta timp cât eu voi conduce sau voi administra destinele acestui oraş, în Centru nu mai aducem aceste căsuţe, că-s de prost gust!“.