Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Iar primarul Felix Borcean s-a declarat impresionat de modul în care uzina transformă apa din canalizare într-o apă limpede.

Edilul, alături de citymanagerul Andrei Ungur, s-a întâlnit joi cu reprezentanții AquaCaraș la noua stație de epurare a municipiului, care funcționează deja de aproape un an de zile. Noua stație preia deja în jur de 80 la sută din consumatorii caransebeșeni, în prezent doar străzile unde se lucrează încă la extinderea rețelei de canalizare nefiind preluate.

„Am văzut o amenajare extraordinară, făcută după cele mai noi tehnologii. Am văzut tot fluxul tehnologic, de la intrarea apelor uzate în stație până la ieșirea acestora sub formă de apă limpede. Am mai discutat și despre stadiul lucrărilor la apă și canal în Caransebeș, dar și despre stația de tratare care este aproape de finalizare, chiar s-a și avansat un termen în acest sens, sfârșitul acestui an. Recunosc că am plecat cu optimism de la discuțiile cu cei de la AquaCaraș și ne-am propus ca săptămâna viitoare să mergem și la noua stație de tratare, situată la iesirea spre Zervești, cu convingerea că și acolo voi vedea o lucrare de calitate”, a spus primarul Felix Borcean.