Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Unităţile militare de învăţământ şi-au deschis deja porţile pentru înscrieri. Tinerii cărăşeni interesaţi îşi pot depune dosarele prin intermediul Centrului Militar Judeţean.

Spre deosebire de alte instituţii din învăţământul mediu sau superior, cele din sfera militară şi-au deschis deja porţile înscrierilor aferente anului şcolar 2017-2018. Tinerii interesaţi de înscrierea în astfel de instituţii îşi pot depune dosarele până în data de 24 martie, pentru colegiile militare, până în 5 mai, pentru şcolile de maiştri militari şi subofiţeri, respectiv până în 14 aprilie, pentru academiile militare.

Pentru ciclul liceal, se poate opta între colegiile naţionale militare din Alba-Iulia, din Cîmpulung Moldovenesc, din Craiova şi din Breaza. La capitolul învăţământ postliceal, se poate opta între şcoli militare din Piteşti (a Forţelor terestre), din Boboc (a Forţelor aeriene) şi din Constanţa (a Forţelor navale). În sistemul universitar, sunt disponibile locuri la Sibiu, la Braşov, la Constanţa şi la Bucureşti.

Pentru înscrieri, Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa (str. Sportului Nr.4) are porţile deschise în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 8.30 şi 16.30, şi marţi, între orele 10.30 şi 18.30. Pentru informaţii suplimentare, tinerii pot contacta ofiţerii şi subofiţerii recrutori la numerele de telefon 0255/211.115 sau 0355/404.052.