Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Specialiștii Oficiului Județean pentru Finanțarea Investiiilor Rurale vor desfășura, începând de luni, 20 martie, o campanie de informare privind atragerea de fonduri și condițiile de eligibilitate pentru solicitanți. Toate acestea vor fi legate de oportunitățile de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ce se vor derula pe parcursul acestui an.

„AFIR a publicat Ghidurile pentru finanțarea proiectelor de infrastructură de bază și de acces agricol și silvic și am decis să organizăm o serie de 18 întâlniri cu fermierii cărășeni, cu sprijinul primăriilor din județ. Vor fi lansate primele sesiuni de deschidere a cererilor de finanțare pentru 2017. Vom promova la întâlnirile menționate, încercând să acoperim întreg județul, pentru a le explica celor ce pot să acceseze fondurile europene amănuntele de care au nevoie“ a explicat Nicolae Verindeanu, directorul OJFIR Caraș-Severin.

Luni, 20 martie, specialiștii Oficiului se vor afla la Pojejena, de la ora 10.00, după care se vor deplasa la Sichevița, de la ora 15.00. La prima întâlnire sunt așteptați și fermierii din zonele Moldova Nouă, Socol, Naidăș și Cărbunari, iar la cea de a doua, cei din Sichevița, Berzasca, Coronini și Gârnic. Întâlniri similare vor fi programate în zilele de luni, marți și joi, până în 6 aprilie a.c., când se va încheia, la Buchin, campania de informare.