Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 10-25 noiembrie, poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român, au fost prezenţi pe întreg teritoriul judeţului în vederea desfăşurării unei acţiuni ce a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale vehiculelor.

„Pe parcursul controalelor s-a avut în vedere starea tehnică a vehiculelor (sistemul de frânare, sistemul de direcţie, jantele, anvelopele, şasiul, emisiile poluante, dar şi funcţionarea instalaţiei de iluminare/semnalizare), verificarea concordanţei numărului de locuri din certificatul de înmatriculare cu cel existent în autovehicul, deţinerea inspecţiei tehnice periodice etc“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Poliţiştii au aplicat un număr de 68 de sancţiuni contravenţionale, din care 14 pentru defecţiuni tehnice, trei pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi una pentru nivelul prea mare al noxelor. Pe lângă aceste contravenţii, alţi 40 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că au încălcat normele rutiere. Au fost reţinut un permis de conducere şi 18 certificate de înmatriculare, din care 16 pentru defecţiuni tehnice.