Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În spațiul special amenajat la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava a avut loc ediția a V-a a Trofeului Caraș-Severin la șah, competiție adresată copiilor și juniorilor.

Timp de două zile, aceștia s-au întrecut într-o competiție organizată din nou de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin. Competiția a fost câștigată de David Datcu Goiceanu, un rezultat previzibil, spun specialiștii. Acesta a fost urmat la general de Alexandru David Korcsek, era de așteptat, și de Marian Alexandru Olteanu, o plăcută surpriză. În clasamentul fetelor, Daniela Elena Inasal s-a aflat la primul succes, urmată de Iulia Maria Olteanu și de Ioana Andreea Bărăitaru. Alte ierarhii: Băieți 12 ani – Salariu Mădălin Robert Dumitru, Țeicu David și Mihai Roman; Băieți 10 ani – Alin Stîngu, Adrian Leonard Birou și Cristian Andrei Bărăitaru; Băieți 8 ani – Octavian Eduard Birou, Albert Marian Drăgoi si Nika Tevzadze; Fete 12 ani – Diana Mihaela Tudorescu și Lois Eunice Ivan; Fete 10 ani – Diana Cioană; Fete 8 ani – Anca-Maria Tecliș.

Un concurs frumos, interesant, marcat de debutul multor copii de până la opt ani, semn ca șahul atrage în continuare copiii. Cei de vârstă medie (12-14 ani) și cei consacrați au strălucit prin absență (și nu e prima dată), astfel că Asociația Județeană de Șah va trebui să-și revizuiască opțiunile în domeniul selecției, instruirii și sprijinirii juniorilor. Acest concurs a fost în fapt o ultimă verificare înaintea Campionatului Național Individual de Juniori, ce va avea loc în perioada 17-28 aprilie, la Călimănești, unde intenționăm să trimitem trei juniori, de vârste mici”, ne-a precizat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.