Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Pacienţii care ajung la Compartimentul Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Caransebeş nu vor mai fi trataţi în condiţii improprii.

Compartimentul de la parterul unităţii spitaliceşti a fost reabilitat recent, cu ajutorul unor sponsori particulari, care au redirecţionat 20 de procente din impozitul pe profit pentru crearea unor condiţii mai bune pacienţilor care vin cu urgenţe medicale la Caransebeş. Potrivit managerului interimar al spitalului, Adrian Romanescu, se impunea o înnoire a secţiei, care nu a mai fost zugravită şi reabilitată de câţiva ani.

„În urmă cu câteva zile s-au finalizat lucrările de reparaţii şi zugrăveli la cele două săli de primire, în saloane şi la grupurile sanitare, lucrări în valoare de aproximativ 7.000 de lei. Fondurile au fost îndreptate către noi de mai mulţi agenţi economici din Caransebeş care ne-au alocat o cincime din impozitul pe profit ca să putem oferi nişte condiţii mai bune pacienţilor care ajung la Urgenţe”, a precizat Romanescu.

Managerul interimar a mai adăugat că sponsorizările reprezintă o sursă binevenită de fonduri, în condiţiile în care cea mai mare parte a banilor pe care-i primeşte spitalul provine din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Lidia Almăjanu