Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Comportare onorabilă pentru reprezentanții Reșiței la cea de-a IV-a ediție a Cupei de Primăvară, de la Deva, care a adus rezultate promițătoare pentru trei șahiști reșițeni de perspectivă.

Turneul de șah clasic pentru copii până la 10 ani este înregistrat la Federația Română de Șah și la Federația Internațională și a reunit 26 de jucători și jucătoare din Cluj-Napoca, Deva, Petroșani, Turda, Timișoara, Giarmata Vii, Sibiu și Reșița. S-a jucat în sistem open elvețian, pe parcursul a șapte runde. Reșița a fost reprezentată de trei tinere speranțe șahiste, Alin Stîngu, Ion Valentin Văduva și Anca Maria Tecliș.

sah-vaduva

„Jucând convingător, Alin Stîngu a obținut un foarte frumos rezultat, clasându-se pe primul loc, cu 6 puncte. Este primul său mare succes în concursurile din afara Reșiței, succes care sperăm să-l ambiționeze spre o pregătire și mai temeinică. Un rezultat foarte bun a obținut și Ion Valentin Văduva, cel mai mic dintre reșițeni, situat pe locul 3 (cu 4 puncte) în clasamentul jucătorilor până la 8 ani și pe locul 10 în clasamentul general. Anca Maria Tecliș a jucat și ea satisfăcător, cu cele trei puncte acumulate situându-se pe locul 18. Fiind o fire foarte emotivă, abia după ce a trecut de primele runde s-a descătușat și a început să puncteze. În mod sigur, după ce va mai câștiga experiență și siguranță, rezultatele ei vor fi superioare”, ne-a spus maestrul Valeriu Grozav.