Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – La cea de-a XII-a ediţie a Festivalului folcloric „Velişcu Boldea“ au fost sute de spectatori, atât în sală cât şi afară.

Spectacolul omagial „Caraş binecuvântat“ desfăşurat miercuri, 20 februarie, la Casa de Cultură „George Suru“, a umplut sala până la refuz, pe scenă evoluând ansambluri şi artişti îndrăgiţi ai cântecului popular. „A fost un spectacol care a durat peste trei ore, de foarte bună calitate, a declarat Ioan Benga, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin. Atât publicul, cât şi cei de pe scenă au considerat că a fost cel mai bun spectacol care a fost la Caransebeş în ultimii zeci de de ani. N-a mai fost pe această scenă un spectacol de o asemenea dimensiune, de mult timp“.

Au evoluat ansamblurile „Semenicul“  Reşiţa (coregrafia: Simion Dragalina şi Dorin Cucuruz) şi „Junii Gugulani“ Caransebeş (coregrafia: Adrian Jurchescu şi Adela Jurchescu). Foarte aplaudaţi au fost, de asemenea, soliştii vocali şi instrumentişti Ana Jurj, Marcel Gherga, Bojidar Ciobotin, Denisa Ţanigoi, Pavel Zăvoianu, Ioan Surdu, Petrică Miulescu Irimică, Stana Stepanescu, Georgiana Viţa şi Ramona Viţa. Conducerea muzicală a fost asigurată de Petrică Viţa.

Festivalul folcloric a fost organizat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria Caransebeş, Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu“ Reșița și Casa de Cultură „George Suru“ Caransebeş.