Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 800 de locuri de muncă sunt disponibile pentru şomerii noştri interesaţi de un loc de muncă sezonier, în Spania.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caras-Severin, prin Serviciul de Ocupare EURES România, oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură la recoltarea căpşunilor, în campania 2018. Locurile de muncă sunt oferite pentru 400 de femei și 200 de cupluri, fiind căutate persoane apte pentru munca la câmp cu vârsta între 18 şi 50 ani, nefiind cerută experiență.

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată pentru angajare fiind 15 februarie 2018. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, respectiv 39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile. Cea de-a şaptea zi este de odihnă, însă este posibil ca ea să nu coincidă neapărat cu duminica.

Salariul oferit este de 40,43 de euro brut pe zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro pe lună, cu titlu de asigurare socială.

Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro pe zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să foloseasca mijlocul de transport oferit de firmă.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul Agenţiei), copia actului de identitate, adeverinţa medicală conţinând menţiunea „apt pentru muncă“ si un CV.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin, care poate fi găsit la sediul Agenţiei din Reşiţa (strada Traian Lalescu nr. 17 sau la telefon 0255/212160). Pentru ocuparea acestor locuri de muncă se va organiza o bursă, data şi locaţia acesteia urmând să fie comunicată ulterior.