Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Comisarii OPC au aplicat amenzi consistente celor care nu respectă normele în vigoare.După ce cărăşenii au sosit de prin concediile petrecute care pe unde, aceştia au ajuns la concluzia că s-a aşternut praful pe automobile, că în covoare s-a adunat murdărie şi că aceste probleme trebuie rezolvate. Odată cu ei, s-au sesizat şi comisarii pentru Protecţia Consumatorilor din judeţ, care au decis să verifice modul în care prestatorii de astfel de servicii respectă actele normative în domeniu.

În conformitate cu programul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor privind tematicile de control pe trimestrul III, în perioada 3-12 octombrie a.c., s-a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la spălătoriile şi curăţătoriile ecologice de rufe, de covoare şi auto. Potrivit datelor oferite de comisarul şef Cristian Angyal, controlul tematic s-a desfăşurat la 15 operatori economici din judeţul Caraş-Severin.

Ca urmare a verificărilor operate, au fost depistate abateri la şase dintre agenţii economici controlaţi. Ulterior, au fost întocmite nouă procese verbale de constatare şi şase procese verbale de constatare şi contravenţie, prin care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 5.000 de lei. Cinci operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei şi un avertisment pentru că nu indicau preţurile şi tarifele în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit.

Un altul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum total de 1.000 de lei, pentru motivul că la data şi ora controlului nu oferea consumatorilor informaţiile necesare referitoare la serviciile de spălătorie auto prestate.

Flavius Rotariu