Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Astfel cataloghează prim-vicepreședintele PD-L, Sorin Frunzăverde, formula noului Executiv.

În ziua demisiei Cabinetului Boc, Frunzăverde spunea că nu își mai dorește în noul guvern miniștri dintre cei care au plecat. Afirmațiile sale au fost întărite de declarațiile fostului premier, Emil Boc, care spunea luni că niciun ministru al Cabinetului său nu va reveni.

Presa a vehiculat câteva nume a celor ce vor conduce țara în perioada următoare, însă cel care le anunță va fi premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu.

Vizavi de această decizie, Sorin Frunzăverde ne-a spus: „Este o decizie firească pentru că se lasă loc altor persoane din PD-L să confirme ca miniștri. Este firesc ca atunci când este desemnat un alt premier, echipa să fie una nouă. Se întâmplă în toate democrațiile consacrate iar asta dovedește că avem resurse umane“.

Prim-vicepreședintele PD-L a mai precizat că niciodată nu s-a îndoit că formațiunea din care face parte ar duce lipsă de astfel de resurse, „de oameni cu convingeri profunde de centru dreapta, oameni care fac parte dintr-un partid pe care în 2005 l-am scos din sfera socialistă în care nu-și găsea locul și l-am dus în Partidul Popular European. Eu, Sorin Frunzăverde“.

Nina Curița