Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din punctul de vedere al veniturilor, anul 2013 nu a fost deloc unul uşor, îndeosebi pentru administraţia din România şi din judeţ. Iar preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, susţine că a fost cel mai greu an pe care l-a trăit în administraţie şi politică.

„Paradoxal, suntem o instituţie administrativă ce aduce în judeţ sute de milioane de euro, însă, din cauza structurării bugetului naţional, avem foarte puţini bani pentru cheltuielile de funcţionare (cele de personal şi de capital). Statul centralist de la Bucureşti costă foarte mult, administraţia centrală ne costă mai mult decât administraţia locală”. Şeful judeţului crede că nici 2014 nu va fi prea roz.

„Bani pentru cheltuielile curente nu vor fi nici în 2014, pentru că statul acesta nu mai are de unde să colecteze. În Caraş-Severin, bugetul nu poate colecta prea mult pentru că aici, în continuare, Consiliul Judeţean rămâne cel mai important investitor. La nivel naţional, cred că se vor plăti pensiile şi salariile, dar banii pentru administraţie vor fi la fel de puţini. Vom accesa proiecte europene dar tot va fi greu. Probabil că România va ieşi din haosul în care este abia spre finele anului 2014″, a precizat Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa