Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) a desfăşurat campania preventivă „Alcohol/Drugs“, în perioada 10 – 16 decembrie a.c., având în vedere pericolul pentru siguranţa circulaţiei, pe care îl reprezintă conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante.

Poliţiştii rutieri cărăşeni au organizat acţiuni în trafic, al căror scop l-a reprezentat reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool şi de droguri, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor evenimentelor rutiere.

În perioada campaniei au fost testaţi peste 900 de conducători auto. Doi dintre şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru conducerea de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe lângă sancţiunile contravenţionale, oamenii legii continuă cercetările în cadrul a două dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Conform datelor statistice furnizate de TISPOL, în urma activităţilor similare desfăşurate timp de o săptămână, în luna decembrie 2011, la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, au fost verificaţi în trafic 1.025.482 de conducători de vehicule, poliţiştii rutieri constatând 13.588 fapte de natură penală privind consumul de alcool şi 1.300 privind consumul de droguri.