Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa a dat primele amenzi pentru depăşirea termenelor prevăzute în permisele de spargere, pentru necurăţarea şi nerefacerea străzilor.

După mai multe plângeri primite din partea reşiţenilor, autorităţile reşiţene au făcut mai multe vizite în teren şi au împărţit avertismente constructorilor implicaţi în lucrările la reţelele de apă şi canalizare. Şi cum avertismentele n-au prea fost luate în seamă, vineri, 14 noiembrie, Primăria Reşiţa a aplicat constructorilor amenzi totalizând 7.500 de lei, „pentru depăşirea termenului prevăzut în permisul de spargere şi, implicit, pentru nerefacerea străzilor Nicolae Tituşescu şi Nicolae Bălcescu, precum şi pentru neevacuarea pământului şi a molozului în locurile special amenajate pe strada Golului“, după cum se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În cea mai recentă întâlnire dintre reprezentanţii municipalităţii şi cei ai constructorilor, au fost abordate şi problemele referitoare la neînceperea lucrărilor de execuţie pe mai multe străzi pentru care au fost acordate permise de spargere, printre care străzile Banaduc şi Victoriei.

Din cauza lucrărilor, sunt dificultăţi vizavi de circulaţie sau intervenţie în situaţii de urgenţă pe strada Golului, pe mai multe străzi din Dealul Crucii, pe străzile Vârfului, Rândul IV şi Ciprian Porumbescu. Şi chiar dacă reprezentanţii constructorilor şi-au tot luat angajamentul că vor trece la refaceri, aceştia susţin că „nu au putut preciza cu exactitate o dată sau perioada când vor fi executate, motivând că nu le-au fost încă furnizate capacele de cămin şi că nu au fost încheiate contractele de refaceri“, se mai arată în documentul citat.