Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „În ultimii doi ani, Guvernul a promovat modificarea substanţială a legislaţiei muncii dar şi a legilor care guvernează sistemul de securitate socială fără a ţine cont de propunerile comune formulate de organizaţiile sindicale şi o parte a celor patronale“, spunea Marian Apostol, liderul Cartel Alfa Caraş-Severin.

Sindicaliştii sunt de părere că există o atitudine părtinitoare a conducerii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi a Consiliului Economic şi Social faţă de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România – ACPR, prin neluarea în considerare a iniţiativelor şi propunerilor celorlalţi parteneri patronali, care nu fac parte din ACPR.

„Din acest motiv, noi i-am trimis premierului Emil Boc o scrisoare prin care solicităm întrunirea de urgenţă a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, care să analizeze şi să identifice soluţii la problemele invocate, inclusiv revizuirea Legii nr. 621/2011“, a mai spus Apostol.

Până la realizarea solicitării, reprezentanţii confederaţiilor sindicale nu vor reveni asupra deciziei de suspendare din toate structurile de dialog social.

Anca Preda