Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prezenţa lui Mihai Viorel Fifor, secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, a prefectului de Timiş, Eugen Dogariu, a personalităţilor publice importante ale judeţului nostru şi a reprezentanţilor serviciilor deconcentrate, Silviu Hurduzeu a depus jurământul la învestirea sa ca prefect de Caraş-Severin.

Dăm azi semnal că România îşi aşează echipa. Principalul azimut este organizarea unor alegeri democratice corecte şi echilibrate. Întregim echipa administraţiei locale prin desemnarea reprezentantului Guvernului în teritoriu. Mandatul de urgenţă este acela de a asigura un tur de scrutin în care imparţialitatea şi onestitatea să domine. Suntem convinşi că echipa de la Instituţia Prefectului Caraş-Severin îşi va face datoria cu conştiinciozitate şi responsabilitate maximă faţă de cetăţeni. Nu încercăm să politizăm administraţia publică aşa cum a fost înaintea mandatului nostru, ci doar să restabilim echilibrul. Vor fi schimbaţi aceia care nu înţeleg să-şi facă datoria la locul de muncă, aceia care înţeleg să transforme instituţia într-una de campanie electorală şi cei care sunt certaţi cu legea“, a precizat secretarul de stat Fifor.

Proaspătul prefect de Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu a făcut o scurtă declaraţie la investire: „Voi urmări, de acum, aplicarea programului de guvernare, iar ca prioritate vom veghea la respectarea legalităţii pentru buna desfăşurare a alegerilor locale. Toţi candidaţii vor porni, din punctul nostru de vedere, cu şanse egale. În perioada următoare vor fi trei probleme pe care le voi urmări: este vorba de siguranţa cetăţeanului (voi solicita un raport privind numărul de condamnaţi pe raza judeţului), discuţii cu reprezentanţii instituţiilor Sănătăţii şi Învăţământului (pentru că urmează Bacalaureatul). O altă problemă se referă la inundaţiile anunţate pentru zilele următoare şi vom încerca să reducem posibilele pagube“.

Flavius Rotariu