Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În sfârşit, şi străzile Oraşului Vechi încep să îmbrace demnitatea unui municipiu. Sau cel puţin în porţiunea dintre zona centrală. După ce au fost sparte străzile şi s-a trecut la montat borduri noi, a fost refăcut covorul asfaltic, o parte din trotuare fiind deja montate.

Deocamdată, în cartierul reşiţean Lend, locuitorii au avut parte doar de câteva lărgiri ale carosabilului în anumite zone, şi de mici cosmetizări punctuale ale trotuarelor. În momentul de faţă, este aproape de finalizare trotuarul dintre Poarta I (pasajul CSR) şi staţia de la Universalul Vechi, pe partea opusă Agenţiei de şomaj, unde erau deja pregătite grămezi de material. Trebuie spus că inclusiv vechiul pasaj a început să arate mai altfel.

Trebuie spus că iniţiativa este una mai veche, luată în discuţie de aleşii reşiţenilor încă din prima parte a anului 2010, demersuri pentru obţinerea finanţării fiind făcute inclusiv la începutul anului trecut. Aceasta viza reabilitarea carosabilului, a trotuarelor şi amenajarea de noi locuri de parcare pe tronsonul cuprins între Centrul Civic şi Minda. Proiectul are o perioadă de implementare de doi ani şi cuprinde străzile I.L. Caragiale, Traian Lalescu, Paul Iorgovici, Piaţa Republicii, Castanilor, Zimbrului, Văliugului şi Minda, care formează o arteră rutieră importantă pentru municipiu, făcând legătura şi cu staţiunea turistică Semenic. Potrivit administraţiei reşiţene, zona veche a oraşului nu a mai beneficiat de o lucrare de anvergură vizând carosabilul din ultimii ani dinainte de Revoluţie…

Antoniu Mocanu