Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Manifestările prilejuite cu ocazia zilelor Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ din Reşiţa debutează miercuri, 5 octombrie, în foaierul Palatului Cultural din municipiu, unde va avea loc deschiderea expoziţiei de fotografie „Sate de istro-români din Croaţia“, a Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina.

O oră mai târziu, la 12.30, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin va avea loc semnarea protocolului de colaborare între Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina şi biblioteca judeţeană, urmat de un moment poetic în limba română şi sârbă.

De la ora 18.00, Muzeul Banatului Montan din Reşiţa găzduieşte o expoziţie de carte a criticului literar Gheorghe Jurma şi din fondul de carte al Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“.

Manifestările culturate continuă şi joi, 6 octombrie, la Centrul de Carte „Banatica“, unde, începând cu ora 11.00, va avea loc inaugurarea Centrului de Formare „Biblionet“, urmând ca de la ora 17.00, la librăria „Semn de carte“ din municipiu, poetul Nicolae Sârbu să-şi lanseze noul volum, „Eu, Nicolae de Ohaba“.